Afbeelding

En de Weesper van het Jaar 2015 wordt...

Algemeen

WEESP - Vorig jaar riepen wij Sara Kroos en Daniëlle Meyer uit tot 'Weespers van het Jaar'. Wie wordt het dit jaar?

Weesper van het Jaar word je als je, kort gezegd, iets uitzonderlijks of opvallends hebt gedaan waarmee je anderen hebt weten te inspireren en de stad een beetje mooier hebt gemaakt. En van die mensen heb je er veel in Weesp, zo viel onze redactie weer op bij het selecteren van de kanshebbers.

We vinden ze in allerlei hoeken van de samenleving: op cultureel gebied, onder ondernemers, in de sport, in de hulp aan anderen en in de politiek. Grote en kleine initiatieven, eenlingen en groepen. Eigenlijk zou een nominatie al tot eer moeten strekken, maar helaas... we hebben vorig jaar afgesproken dat we alleen de winnaar bekendmaken. Die winnaar wordt bepaald door een gemêleerde Weesper jury.

Verguld
Daniëlle Meyer en Sara Kroos zijn nog altijd verguld met de award die zij mochten ontvangen voor hun Theaterschool Zone 1380 en Theaterpand Weesp. Naast de eer, alle felicitaties en leuke reacties leverde de uitverkiezing nog meer op, zo kijkt Daniëlle terug. "Het onderstreepte prachtig waar wij mee bezig waren en wat we wilden neerzetten in Weesp. Je kunt zeggen dat het ons meer autoriteit gaf. Dat was belangrijk. In die zin hebben we er echt wat aan gehad."
Ons initiatief bracht onszelf trouwens ook nog iets moois: de Prijs voor de Nederlandse Nieuwsbladpers.

Inmiddels is een nieuwe award gemaakt voor de Weesper van het Jaar 2015. Die wordt uitgereikt aan... nog even geduld.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant