Drukte op schaakkampioenschap.

Weer een Weesper schaakkampioen

WEESP -  Voor het tweede keer in de geschiedenis van het Open Schaakkampioenschap van de stad Weesp komt de kampioen ook daadwerkelijk uit Weesp. Albert Blees is als internationaal meester geen lid van de organiserende Weesper Schaakclub, maar wel Weesper. Hij scoorde 6½ uit 7, met 34,5 weerstandspunten.

In een spannend toernooi, waarin vanaf de vierde ronde er wisselende kanshebbers en koplopers waren, troffen de uiteindelijke nummers 1 en 2 elkaar in de vijfde ronde en kwamen remise overeen. Een echte remise, want het was nog te vroeg in het toernooi om van een tactische remise te spreken. De kanshebbers moesten er tot en met de laatste ronde vol tegenaan.

De nummer 2, Manuel Bosboom, scoorde ook 6½ punten, maar had 3 weerstandspunten minder dan de winnaar. De nummer 3 werd Hing Ting Lai, titelverdediger, met de meeste weerstandspunten van een groep van 8 spelers met een score van 5 punten.
De beste WSC-speler was (voor de 10de keer) Dick Spel met 3 punten op de 42ste plaats.

Succes
De 37ste editie van het Open Kampioenschap van de Stad Weesp was een groot succes. Het toernooi startte met 63 deelnemers en werd de bovenzaal van Het Lichthuis aan het Waagplein ingezet om alle deelnemers een plek te geven. Het toernooi heeft na jaren weer een stijgende belangstelling. Sinds vorig jaar is de inzet van de bovenzaal noodzakelijk. De organiserende Weesp Schaakclub (WSC) hoopt dat de trend zich voortzet.