Afbeelding
Update

Jonge vrouw geschept door auto op Irenelaan

Algemeen

WEESP - Er heeft vanavond een zwaar ongeluk plaatsgevonden op de Irenelaan. Een voetganger, een jonge vrouw, werd geschept door een auto. Ze moest met spoed worden afgevoerd door een ambulance. Over haar toestand is niets bekend. 

Het ongeluk gebeurde even voor zes uur. Hoe het ongeluk exact gebeurde, wordt nog onderzocht. Volgens een omstander wandelde de vrouw het zebrapad op om over te steken. De bestuurder van de auto zag de vrouw over het hoofd en schepte haar.

Brandweer en ambulance waren snel ter plaatse. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde niet te landen. Vanwege het ongeluk moest de Irenelaan worden afgesloten. 

Update 21:15 uur

Weesper René de Vreeze passeerde net toen het ongeluk gebeurde. Op zijn Facebookpagina beschrijft hij wat er gebeurde. "Kon nog net een noodstop maken en naast haar stoppen. Wat als ik dit meisje niet had kunnen ontwijken!"

De Vreeze heeft zich direct over het slachtoffer ontfermd. Volgens hem was ze buiten bewustzijn en zag het er heel naar uit. 

In een reactie onder aan dit bericht voegde De Vreeze nog toe: "Fijn dat er diverse omstanders de getuige, de bestuurster onder hun hoede wilden nemen en er zelfs mensen het verkeer gingen regelen. Maar tegelijkertijd zou ik de gemeente een dringend verzoek willen doen om deze en andere oversteekplaatsen te gaan verlichten."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief