Afbeelding
Video

Blije winnaars: 'Laat 2016 maar komen!'

Algemeen

WEESP - Tamara Schipper nam als hoofdcoördinator van Weesp Gastvrij de award in ontvangst namens het gehele team. "Wat een fantastisch nieuws, hier zijn we trots op met z'n allen!"

Hoe kijk je terug op 27 juni?
"Het was een heel bijzondere en zonnige dag die we met al onze vrijwilligers hebben kunnen opzetten, maar waar ook de horecaondernemers en de winkeliers enthousiast op ingesprongen zijn. Dus ik zou zeggen: op naar 2016. Het was nog niet bekend, maar hierbij: op 25 juni 2016 komt de tweede editie van Weesp Gastvrij. We hebben een aantal leuke nieuwe activiteiten in petto en we hebben er veel zin in. Deze prijs is een kroon op ons werk en zeker ook een stimulans voor komend jaar."

Er zijn eerder pogingen gedaan om iets gezamenlijk van de grond te krijgen, maar dat is niet altijd gelukt. Waarom was dit wel een succes?
"Van begin af aan was er een behoorlijke drive bij de mensen die hier achterzitten. Juist omdat andere projecten niet van de grond kwamen, wilden we per se dat dit wel zou lukken. De ondernemers hadden van het begin af aan het vertrouwen in ons. En zo ging het rollen."

Het was een leuke dag. Maar ook een belangrijke?
"Jazeker. Je bezorgt er de bezoekers een leuke dag mee, maar voor de winkeliers en ondernemers zorgt het voor extra omzet, op korte en langere termijn. Daarnaast is het ook voor de theaters een uitstekende manier om hun programmering te laten zien. Het blijft belangrijk om te laten zien wat er allemaal is en kan in Weesp."

En hou je de enthousiaste groep nog een beetje in toom?
"Haha, dat lukt zeker wel hoor. Iedereen heeft zijn eigen creatieve ideeën en daar komen we wel uit. Er zijn zelfs nog wat mensen bij gekomen, dus de tweede editie van Weesp Gastvrij moet zeker gaan lukken. Laat 2016 maar komen!"

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant