Afbeelding

Vuurwerkverkoper: 'De goeden lijden onder de kwaden'

Algemeen

WEESP - "De goeden lijden onder de kwaden", zo zegt Theo van Amsterdam van de gelijknamige winkel in de Slijkstraat. Hij doelt op diegenen die zwaar illegaal vuurwerk afsteken en daarmee het negatieve beeld van vuurwerk beïnvloeden.

Dit in reactie op de discussie of er een vuurwerkvrije zone moet komen. "Het verbieden vind ik betutteling. Steeds meer mensen gaan de gevaren zien. Zo verkoop ik steeds meer vuurwerkbrillen, naar verwachting dit jaar wel duizend."

Veel veiliger
"Ook zie je dat 'gevaarlijk' vuurwerk al uit de handel wordt genomen zoals de babypijltjes vorig jaar (vlogen opvallend vaak ogen in) en Romeinse kaarsen (werden gebruikt om elkaar te beschieten) dit jaar. Sterker nog: als ik het vuurwerk van tegenwoordig vergelijk met dat van tien jaar geleden dan is het 100 procent veiliger geworden", aldus Van Amsterdam. Hij stelt dat er elk jaar een grote, vaste doelgroep is die enorm veel plezier aan het vuurwerk beleeft. Hij verwacht dan ook dinsdag gewoon weer topdrukte bij zijn winkel. De bestellingen stromen al bij hem binnen.

Vuurwerkvrije zone of niet: afsteken van vuurwerk mag pas op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant