Suzanne op weg naar Amsterdam CS om vluchtelingen te helpen.
Suzanne op weg naar Amsterdam CS om vluchtelingen te helpen.

'Liever iets doen, dan gefrustreerd toekijken'

Algemeen

WEESP - Suzanne den Hollander zag de foto van de aangespoelde peuter op het strand in Turkije en besloot in actie te komen. Sindsdien helpt zij in de nachtopvang voor gestrande vluchtelingen op station Amsterdam Centraal. Zelfs tijdens de feestdagen kunnen zij op haar hulp rekenen.

Suzanne: "Bij het zien van die foto van dat dode jongetje in de branding knapte er iets in me. Alsof ik ineens besefte wat er gebeurde in de wereld. Ik heb er enorm om gehuild. Vanaf dat moment ben ik me in het nieuws gaan verdiepen: wat zijn de feiten, de getallen, wat gebeurt er in de wereld? Ik kon niet anders dan in actie komen." Behalve in de nachtopvang werkt Suzanne ook voor Stichting Bootvluchtelingen, heeft zij door fondsenwerving ervoor gezorgd dat er hygiènepakketten geleverd worden in tentenkampen in Jordanië en heeft zij geld bijeengekregen voor een huisapotheek in de vluchtelingenopvang in Amsterdam-Zuidoost. Suzanne: "Als je iets wilt, moet je het gewoon doen. En dan lukt het."

Bad mét zeep
De vluchtelingen die te laat aankomen met de trein en niet door kunnen reizen naar het AZC  in Ter Apel kunnen de nacht doorbrengen in een opvang naast Amsterdam CS. Daar krijgen ze te eten, een bed en kunnen ze sinds lange tijd weer douchen en schone kleding krijgen. Suzanne ontdekte dat er een tekort is aan doucheschuim, deodorant, scheermesjes en andere basisverzorgingsartikelen en opende een speciale rekening voor donaties, waarvan zij de producten koopt:
NL81 ABNA 0580 793974
t.n.v. S. den Hollander
o.v.v. Bad & zeep



Met hulp van Bijvoet Sport bracht Suzanne sporttassen naar vluchtelingen in de nachtopvang.

Lees het hele artikel in het WeesperNieuws van deze week:  http://paper.weespernieuws.nl/open/6fe7ec45#p21
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant