Afbeelding

Speeltuin met ambities: miniland en meer waterpret

Algemeen

WEESP - Don Bosco aan de 's-Gravelandseweg heeft voor 2016 niet slechts één goed voornemen, maar een hele lijst. De speeltuin moet nog leuker en veiliger worden, (juist) ook voor kinderen met een beperking. Minpuntje: de contributie gaat hierdoor wel iets omhoog.

In de speeltuin komt een speciaal hoekje voor de kleinsten. Het idee is om een 'Miniland' te maken op de plek van de huidige waterspeelplaats met speeltoestellen voor kinderen tot en met drie jaar.

Sluisjes
De waterspeelplaats wordt verplaatst naar de andere wateraansluiting, links in de speeltuin achter de zandbak. De waterspeelplaats is erg populair en heeft op deze nieuwe plek de ruimte om te groeien. Op het verlanglijstje van het speeltuinbestuur staat een waterweg van sluizen.

Aanpassingen
Verder wil Don Bosco de speeltuin ook toegankelijker maken voor kinderen met bijvoorbeeld een motorische beperking of een visuele handicap. Vrij simpele aanpassingen kunnen volgens de speeltuin al een hoop schelen, zoals een handgreep op een trap. Elke aanpassing die in de speeltuin wordt gedaan, zal ook bekeken worden vanuit deze ambitie.

Rookzone
Verder komt er een rookzone. Een totaal rookverbod ziet de speeltuin nog niet zitten, omdat men wil voorkomen dat ouders buiten het hek gaan roken en dan geen toezicht houden op hun kinderen. Ook wil de speeltuin de vrijwilligers niet opzadelen met handhaving van een totaal rookverbod.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant