Het college van B en W van Wijdemeren.
Het college van B en W van Wijdemeren.

Wijdemeren: 'Wij begrijpen niks van toon Weesp'

Algemeen

WEESP - Het Wijdemeerse college van B en W begrijpt niks van de emotie en de toon die het Weesper college aanslaat in een brief over de afbrokkelende samenwerking met de buurgemeente.

Voor de kerst stuurde Weesp op hoge poten een brief naar Wijdemeren waarin staat dat Wijdemeren oncollegiaal is en een onwerkbare situatie creëert door de zorg in de regio Gooi en Vechtstreek te gaan inkopen. Verder stelt Weesp dat de gemeente niet aansprakelijk kan worden gehouden voor de kosten die dit met zich meebrengt.

Wel overleg
"Wij herkennen ons volstrekt niet in de stellingname dat hierover geen overleg heeft plaatsgevonden", zo kaatst Wijdemeren de bal terug in een antwoord op die brief. Er zou regelmatig ambtelijk en bestuurlijk overleg hebben plaatsgevonden over de kwestie.

Om tafel
Wijdemeren wil zo snel mogelijk met Weesp om tafel om eventuele onrust en misverstanden weg te nemen. En er zal worden gekeken of er buiten de afspraken om wordt gewerkt. 

Fusie
De buurgemeente besluit verder met de tekst dat zij de stappen die Weesp de komende tijd gaat zetten over de toekomst met belangstelling volgt. Wijdemeren heeft al een keuze gemaakt en wil fuseren met Hilversum. Zij zouden ook graag zien dat Weesp zich bij die fusie aansluit.

De brief van Wijdemeren:

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant