Afbeelding

Weesp: 'Provincie schendt afspraken met ons'

Algemeen

WEESP - Weesp wenst niet in de richting van een fusie met Wijdemeren en Hilversum geduwd te worden. Dat staat in een conceptantwoord van de gemeente aan de provincie Noord-Holland.

De gemeente stelt dat de afspraken over dit proces door de provincie 'met voeten worden getreden' en schrijft: "Wij vinden dit niet getuigen van goed bestuur."

Zelf voeren
Voor Weesp staat niet per se vast dat de toekomst een fusie met Wijdemeren en Hilversum is en schrijft bovendien dat de gemeente de toekomstdiscussie zelf wil voeren. De discussie wordt volgens Weesp door de provincie gebruikt om maar met één uitkomst te komen: een snelle fusie tussen Weesp, Wijdemeren en Hilversum per 2019. Daar wil Weesp zich nu nog helemaal niet aan conformeren.

Niet van plan
In het conceptantwoord staat verder dat Weesp niet van plan is zich te houden aan de eisen die de provincie stelt aan het onderzoek naar de bestuurskracht. De provincie wil dat onderzoek versnellen, maar Weesp weigert dat.

Raadscommissie
De raadscommissie Algemene Zaken buigt zich woensdag 20 januari over de brief die dan eind januari op de post kan naar de provincie Noord-Holland. 

Brief
Zelf de hele conceptbrief van drie pagina's lezen? Dat kan hier.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant