Afbeelding

Muda's zetten toch koers naar Rio

Sport

WEESP - Vincent en Tycho Muda proberen toch in de lichte mannen dubbeltwee de Olympische Spelen van Rio de Janeiro te bereiken. De uit Weesp afkomstige roeitweeling kan onder andere rekenen op de coaching van Olympisch roeikampioenen Nico Rienks en Henk-Jan van Zwolle.

Woest waren de Muda's toen vorig jaar duidelijk werd dat ze komende zomer niet mee mogen met de lichte mannen vier zonder, het nummer waarmee ze in Londen de Olympische finale haalden. De roeibond wilde de eigenzinnige tweeling er deze keer niet bij hebben.

Kriebelen
Aanvankelijk wezen de Muda's de optie van de lichte mannen dubbeltwee af. "Maar na een aantal weken tobben begon het alweer te kriebelen. En hoe mooi is het dan te merken dat zo veel mensen graag nog een keer met ze in zee willen. Zowel NOC*NSF als de KNRB heeft hun plannen inmiddels goedgekeurd", staat op de website van de Muda's.

Test 
Rienks, Van Zwolle en voormalig Nederlands kampioen Cees Vente vormen het begeleidingsteam. De weg naar Rio is nog lang. De Muda's zijn nu op trainingskamp in Japan. De wereldbekerwedstrijden in april in Italië zijn een belangrijke test.

Selfie met Cees Vente in Japan (www.demuda's.nl).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant