Afbeelding

Weesp moet (voorlopig) van rietkraag afblijven

Algemeen

WEESP - Nee, het onderhoud heeft de schansen er nog niet mooier op gemaakt, erkent wethouder Herman Tuning. Maar anderhalf jaar achterstallig onderhoud poets je niet zo snel weg, zegt hij. Ondertussen mag de gemeente van de rechter de rietkragen voorlopig niet bijwerken. 

De Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp van Kees en Bianca de Graaf vindt dat Weesp met het onderhoud het leefgebied van kwetsbare dieren vernietigt en verzet zich tegen het onderhoud. De papierwinkel aan procedures en rechtszaken is onderhand net zo ondoordringbaar als de verwilderende natuur op en rond de Weesper vestingwallen.

Ontheffingen nodig
Na uitspraak van de rechter kon de gemeente onlangs het onderhoud aan de bomen starten. "Dat heeft plaatsgevonden, maar om door te gaan met het andere onderhoud zijn weer allerlei ontheffingen nodig. Snelheid is niet bepaald het toverwoord, maar wij gaan stug door", zei de wethouder op Radio Weesp.

Maaien
Vorige week heeft de Raad van State geoordeeld dat de gemeente voorlopig van de wallekanten en de rietkragen af moet blijven. Er moet worden gewacht op een uitspraak in de bodemprocedure. "Hierdoor zullen ieder geval geen dieren worden verwond en gedood in de winterverblijfplaatsen", laat de Stichting Flora en Fauna Bescherming verheugd weten.

De wethouder hoopt dat er een uitspraak komt vóór het groeiseizoen begint. "Anders blijft het een rommeltje."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant