Afbeelding

Weesper sport van het weekend

Sport

Voetbalsters FC Weesp hervatten met zege

De voetbalsters van FC Weesp hebben hun eerste duel na het kerstreces afgelopen weekend gewonnen. De Weespers waren met 3-2 te sterk voor Roda '46. FC Weesp startte sterk en kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Felicia van de Belt. Roda '46 kwam echter voor rust nog terug. Na de rust was FC Weesp een stuk beter. De tegenstander probeerde dat met een aantal grove charges te ontregelen, maar FC Weesp kon de rug recht houden. Door doelpunten van Elisa van Worcum, met een rake vrije trap, en Tess Brunekreef werd de zege zekergesteld. Roda '46 kon nog wel een tegengoal maken, maar FC Weesp kon de voorsprong vasthouden. FC Weesp doet door de zege goede zaken en staat na afgelopen weekend op plaats 4 van het klassement.

We Have komt net tekort

Slechte enkele punten kwamen de handbalsters van We Have afgelopen weekend tekort voor een goed resultaat. De Weespers verloren met 23-21 van het sterke KDO. We Have moest al snel vol aan de bak: KDO startte fel en zat er steeds kort op. Het duurde even voordat de Weespers daar een antwoord op hadden. Dat had tot gevolg dat de ploeg steeds een paar punten achter stond. Na de eerste helft stond het 14-10 voor KDO. Na de rust kreeg We Have meer controle over het spel. Aanvallend speelde het team steeds beter en er werd hard geknokt om de achterstand weg te werken. Dat lukte de Weespers goed, maar toch kwam het tekort.

Thor verslaat Argus

Vooral doordat het spel ondermaats was hebben de Weesper korfballers van Argus afgelopen weekend geen punten kunnen pakken tegen het hogergeklasseerde Thor. De Weespers verloren met 13-21. Argus begon erg slecht aan het duel en keken al snel tegen een grote achterstand aan. Halverwege kreeg Argus wat meer vat op het duel, maar de achterstand bleef te groot om goed te kunnen maken.

Nederlaag waterpoloërs

De Weesper waterpoloërs van Triton hebben afgelopen weekend verloren van De Vaart: 8-4. De Weespers kwamen nog wel even op voorsprong, maar moesten daarna erkennen dat De Vaart een stuk beter was. Een ommekeer van de Weespers bleef achterwege.

WVGV sterk

De turnsters van WVGV hebben afgelopen weekend goede resultaten geboekt tijdens de tweede voorwedstrijd. Anne van Reenen en Nikki Rijst boekten een eerste plaats, Anika Bartelsman een tweede plaats en Ashlyn Fetherston, Amber Keijzer, Nina Udo en Sérane Brouwer een derde plaats. Ook waren er medailles voor de nummers 4 Hripsime Grigorian en Keira Borst. Voor veel turnsters was er een verbetering van de vorige wedstrijd met nieuwe leerpunten.