Afbeelding

Laatste tijd een opvallend karige weekmarkt

Algemeen

WEESP - De weekmarkt op dinsdag in de Nieuwstraat biedt de laatste tijd een wat trieste aanblik. Tussen de kramen zijn veel lege plekken en op sommige stukken zijn meerdere kramen achter elkaar onbemand. En dat terwijl er juist meer standplaatsvergunningen verstrekt zijn. We vroegen om een verklaring.

Marktmeester Paul Grijpink wijt de huidige situatie aan een samenloop van verwachte en onverwachte omstandigheden. "Als het vriest gaan de bloemen naar de knoppen."

Dinsdag lieten acht van de drieëndertig vergunninghouders verstek gaan en waren de vier meeloopplekken ook niet opgevuld. Daarnaast loopt het aantal standwerkers terug, dat is wel een tendens.

Januari
Een deel van het probleem is te wijten aan de maand januari. Dat is voor de meeste ondernemers sowieso een slechte maand, omdat de consument na de dure feestdagen zijn hand op de knip houdt. Als het dan ook nog eens koud is, haakt een marktkoopman soms af.

Vertrouwen
De marktmeester maakt zich zogezegd geen zorgen: "Het is nu wat karig, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we van het voorjaar elke dinsdag weer een leuke markt hebben."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant