De gemeenteraad beslist donderdag.
De gemeenteraad beslist donderdag.

Een maandje eerder kan, maar meer niet

Algemeen

WEESP - Als de provincie Noord-Holland het zo graag wil, dan wil Weesp heus het geplande bestuurskrachtonderzoek een maandje vervroegen. Maar de regie uit handen geven aan de provincie, dat gaat de Weesper gemeenteraad te ver.

De raadscommissie Algemene Zaken besprak deze week de conceptbrief over de toekomst van Weesp die klaar ligt om op de post te gaan naar het provinciebestuur. De raad wil graag nog wel wat wijzigen aan de pittige conceptbrief, maar uit de discussie tussen de politieke partijen bleek dat Weesp vooral zelf de regie wil houden over het onderzoek. 

Zwaaiende vinger
Burgemeester Bas Jan van Bochove vertelde nog maar eens (opgewonden, met zwaaiende vinger) dat in de brief van de provincie de eerder gemaakte afspraken met Weesp met voeten worden getreden

Fusie
De provincie Noord-Holland stuurt overduidelijk aan op een fusie tussen Weesp, Wijdemeren en Hilversum per 1 januari 2019. Dat zou onder meer betekenen dat er geen reguliere verkiezingen voor de gemeenteraad meer worden gehouden.

Toekomst
De Weesper gemeenteraad zit daar niet op te wachten en wil in alle rust zelf beslissen hoe de toekomst vorm te geven. 

Vrijdag moet de brief op de post. Voor donderdag passen de politieke partijen de brief aan, zodat donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering de definitieve versie kan worden goedgekeurd. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant