Afbeelding

Actie tegen sloop Laurentiuskerk meer in the picture

Algemeen

WEESP - De toverlantaarn gaat vaker schijnen en er kan een actieposter worden gedownload. De Stichting Kerk en Stadspark Weesp gaat de campagne tegen de gedeeltelijke sloop van de Laurentiuskerk intensiveren.

De actieposter is gemaakt door de Weesper kunstenaar Thomas Posthuma. Er is een gehalveerd gebouw te zien, terwijl de kerkklok op vijf voor twaalf staat. Wie het niet eens is met de toekomstplannen voor de leegstaande kerk, kan dat met deze poster kenbaar maken. De poster is te downloaden op de website van de Stichting Kerk en Stadspark Weesp.

Aankondiging
Omwonenden van de kerk projecteren met een 'toverlantaarn' actieteksten op de kerkmuur (foto boven). Dat gaat vaker gebeuren, meldt Wim Nagel namens de stichting. "Het kan als een aankondiging gezien worden dat binnenkort het gehele feitenonderzoek openbaar gemaakt gaat worden, waarop de (voorlopige) conclusies zijn getrokken dat zowel de kerk als de tuin niet gesloopt hoeft te worden."

De Stichting Kerk en Stadspark Weesp is onlangs opgericht. Voorzitter Kees Sietsma maakt zich sterk voor "een eerlijke herkansing" voor de kerk en de kerktuin.

De actieposter van Thomas Posthuma.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant