Marion Kerklingh met enkele van de boze briefjes.
Marion Kerklingh met enkele van de boze briefjes.

Lekke band na boze briefjes op auto

Algemeen

WEESP - Toen Marion Kerklingh maandagavond in het donker haar auto in wilde stappen, vond ze allemaal briefjes op de ramen. Iemand was het blijkbaar niet eens geweest met de plek waar zij haar auto had geparkeerd. Toen ze wegreed, voelde ze na een paar meter dat er nog meer niet klopte: ja hoor, een lekke band. Het zal toch niet?

Kerklingh denkt van wel. Ze is gisteren dan ook naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. "Ik heb mijn auto vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag op het doodlopende deel van de Achtergracht geparkeerd. Niet helemaal netjes, maar niemand had er echt last van. Er was in de buurt van mijn huis nergens een lege parkeerplaats te vinden. Je kunt van een vrouw van 67 toch niet verwachten dat ze 's nachts te voet nog de hele stad door moet?"

De briefjes zijn er op verschillende momenten opgeplakt. De briefschrijver was duidelijk boos en naarmate de dagen verstreken nam de frustratie toe. Op de eerste briefjes sommeerde hij de eigenaresse de auto weg te halen. In een later briefje liet hij haar weten dat het parkeren op deze plek haar 90 euro of schade ging kosten. Weer een briefje later schreef hij: "Als je toch zo nodig op deze hoek wil staan, sta je er iets langer." 


Daarmee doelde hij dus op haar lekke band, denkt Kerklingh. Dat gaat haar waarschijnlijk wel wat meer kosten, want de garage heeft haar laten weten dat de band niet meer te plakken is. De Weespse denkt te weten om wie het gaat en hoopt dat de politie iets met haar aangifte kan doen. "Ik zal vast niet de eerste zijn op wie hij boos is, misschien heeft hij anderen ook op deze manier bejegend. Dat kan toch niet? Als hij bij mij had aangeklopt, was ik graag met hem in gesprek gegaan, maar hij moet niet mijn auto vernielen." 

Misschien wist de schrijver niet waar Kerklingh precies woonde? "Dat weet hij wel, want hij heeft ook nog eens de gemeente op me afgestuurd. Volg je het nog? Hij prikt mijn band lek en doet vervolgens melding van het feit dat er al een paar dagen een kapotte auto in de straat staat. Dat geloof je toch niet?"

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant