Afbeelding

Zorgen over uitbreidingsplannen Vechtstede

Algemeen

WEESP - De politieke partijen in de gemeenteraad zijn aan de ene kant heel erg blij met zo'n goed aangeschreven school als het Vechtstede College binnen de grenzen, maar er zijn ook zorgen over de financiële gevolgen vanwege de groei van de school.

In de gemeenteraadsvergadering van deze week kwamen de zorgen op tafel. Weesp moet namelijk de uitbreiding betalen als de overkoepelende Gooische Scholenfederatie (GSF) aanklopt. Er was niet verwacht dat het Vechtstede College zo snel zou groeien.

Diemen
Ook zijn er zorgen over het grote aantal leerlingen van buiten Weesp, voornamelijk uit Diemen. Een motie van de WSP om de GSF te adviseren ook eens in Diemen te gaan praten, kreeg geen steun van de rest van partijen.

Worsteling
Maar de Weesper politiek worstelt er wel mee, zo bleek uit de discussie. Aan de ene kant worden het Vechtstede en het Casparus College enorm gewaardeerd, maar aan de andere kant zijn de partijen ook wel bezorgd over de financiële consequenties voor Weesp. 

Niks concreets
Wethouder Peter Eijking neemt het mee in de gesprekken met de GSF. Al voegde hij eraan toe dat er nog geen concrete aanvraag voor uitbreiding is binnengekomen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant