De slagboom is weggehaald.
De slagboom is weggehaald.

Week 31: Klant krijgt slagboom op zijn hoofd

Algemeen

WEESP - De bouw van het winkelcentrum aan de Achtergracht ligt nu 31 weken stil. Een aanfluiting in het algemeen en een parkeerprobleem in het bijzonder. Hoe lang duurt dit nog? 

Al sinds juli vorig jaar is er niet gebouwd aan het grote winkelcentrum en aan het parkeerdek (160 parkeerplaatsen) daarbovenop. Bewoners en omliggende ondernemers zijn het meer dan zat. 

Op zijn hoofd
Een klant van Van der Linden Tweewielers kreeg deze week een slagboom op zijn hoofd bij de ingang aan de Groeneweg. Dat was de tweede keer, zo vertelt het winkelpersoneel. De fietsenmakers vragen zich af hoe het nu verder moet en die vraag hebben ze ook bij de gemeente neergelegd. De slagboom is inmiddels gedemonteerd.

Nog geen reactie
Zowel Ahold (Albert Heijn) als opdrachtgever de Grutterij wil niet reageren op vragen hoe het er nu voorstaat. Ook de gemeente Weesp wil op dit moment geen reactie geven over de patstelling. Net zoals vorige week maandag

Wat is het probleem?
Het winkelcentrum bestaat uit twee grote winkelruimten. De eigenaar van het vastgoed kan geen huurder vinden die niet te veel concurrentie biedt aan Albert Heijn, de andere huurder. 
Zolang dat niet is opgelost, kan het parkeerdek niet gebruikt worden. Daardoor zijn er in de buurt dagelijks problemen met parkeren en laden en lossen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant