Afbeelding

Veroordeelde autoverkopers lopen nog ergens rond

B2b

WEESP - De rechtbank heeft twee ex-werknemers van het autobedrijf Oto Lion/Car Service Weesp veroordeeld tot gevangenisstraffen van zeven en zes maanden. De rechtbank acht bewezen dat ze schuldig zijn aan verduistering en valsheid in geschrifte. De twee lopen ondanks dat nog gewoon rond. 

De mannen verkochten in 2012 en 2013 stelselmatig auto's namens het bedrijf, maar staken de opbrengst geheel of gedeeltelijk in eigen zak. Daarnaast probeerden ze het autobedrijf over te nemen met vervalste bankverklaringen en e-mails.

Behalve tot de gevangenisstraf zijn de ex-medewerkers veroordeeld tot het terugbetalen van 57.000 euro aan het autobedrijf en bijna 9.000 euro aan een klant van Oto Lion. Die klant had dat bedrag betaald, maar kreeg geen auto, hetgeen leidde tot een persoonlijk drama.

Geen cent
De oplichters zitten (nog) niet vast. Ze zijn bij verstek veroordeeld en houden zich schuil. Ook is er nog geen cent terugbetaald. Theo van Kan, directeur van het autobedrijf, stelt dat de opsporing "kennelijk geen prioriteit heeft". De uitspraak van de rechtbank is van september, maar komt nu pas naar buiten.

Doorstart
Van Kan zegt dat OtoLion/Car Service Weesp mede door deze fraude naar een faillissement is geleid. Onder de naam Car Service Direct Weesp is hij nu bezig met een doorstart.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant