Afbeelding

Grote twijfels over vuurwerkverbod

Algemeen

WEESP - De gemeenteraad van Weesp lijkt op dit moment nog niet te porren voor een (gedeeltelijk) vuurwerkverbod in de stad. Dat bleek gisteravond tijdens de commissievergadering.

Onder leiding van de PvdA en GroenLinks werd er van gedachten gewisseld over het wel of niet instellen van een of meerdere vuurwerkvrije zones. De twee linkse partijen zijn daar voorstander van. Dit om overlast te beperken, de veiligheid te vergroten en het milieu te ontlasten.

Twijfels
Maar bij de rest van de politieke partijen waren grote twijfels. D66 noemde het onder meer een "sympathiek idee, maar we zouden wel graag het draagvlak onder de Weespers willen weten". De CDA-fractie vertelde te twijfelen: "We vinden het moeilijk hier nu zomaar wat over te zeggen."

Tegenstander
De VVD toonde zich tegenstander. De partij gelooft niet in een vuurwerkvrije zone. "Want hoe moeten we dat handhaven?", zo klonk onder meer.

WSP?
De WSP hield zich opvallend stil. Ook bij deze partij rezen wat vragen over de beoogde handhaving, maar meer niet. Dat is opvallend. De WSP is met vijf zetels de grootste partij en zou met steun voor het voorstel PvdA en GroenLinks in een klap aan een meerderheid kunnen helpen.

Hoe verder?
Hoe het nu verder moet met het idee van een vuurwerkverbod is niet helemaal duidelijk. GroenLinks reageerde teleurgesteld op de reactie van de andere partijen. De PvdA gaat de kwestie nog bekijken. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant