<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Dossier: Gemeentefusie

Voor sociaal domein keert Weesp terug naar 't Gooi

WEESP - Voor alle diensten in het sociaal domein keert Weesp terug naar de Gooi en Vechtstreek. Nu de samenwerking tussen de Vechtgemeenten over is, is dit de beste keus. 

Tot nu toe kocht Weesp samen met Wijdemeren en Stichtse Vecht de zorg in. Onlangs werd dit samenwerkingsverband beëindigd en dat betekende dat Weesp met spoed op zoek moest naar een oplossing om de zorgtaken te kunnen waarborgen.

Gooi
Het college van B en W heeft alle mogelijkheden bekeken en concludeert dat Weesp het beste kan aansluiten bij de andere gemeenten in het Gooi. De gevolgen voor de Weespers zijn met die overstap het minst.

Sociale Zaken
Sociale Zaken verhuist niet mee, Weesp blijft die voorlopig wel met Stichtse Vecht doen. Dit omdat net de boel is omgebouwd nadat Weesp de samenwerking met Hilversum op dit gebied beëindigde. Nu alles weer ombouwen is erg kostbaar. In de toekomst wordt daar opnieuw een beslissing over genomen. 

Politiek
Gisteravond bleek in de raadscommissie dat de gemeenteraad de verhuizing terug naar het Gooi steunt. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.