De kerngroep van Wijdemeren2020: van links naar rechts David Pos, Ab Krook, Frank Senteur,  Friso van Voorthuizen en Egbert Lambers (zittend). Foto: Wijdemeren2020
De kerngroep van Wijdemeren2020: van links naar rechts David Pos, Ab Krook, Frank Senteur, Friso van Voorthuizen en Egbert Lambers (zittend). Foto: Wijdemeren2020

Wijdemeerders beginnen antifusiepetitie

Algemeen

WEESP - Boze Wijdemeerders zijn een petitie gestart tegen de fusieplannen van die gemeente met Hilversum. Een fusie waar de provincie Noord-Holland wil dat Weesp bij aansluit.

De petitie is een initiatief van Wijdemeren2020, een groep die fel ageert tegen de voorgenomen fusie tussen Wijdemeren en Hilversum. Die fusie zou per 2019 al plaats moeten vinden en de provincie heeft al meerdere malen laten vallen dat zij er wel wat voor voelt om Weesp bij die fusie aan te laten sluiten.

Dorpsbelangen
De actie wordt gesteund door de partij Dorpsbelangen. "Wij organiseerden zelf vorig jaar een enquête onder de gehele bevolking van Wijdemeren. Daaruit bleek dat ruim drie kwart van de inwoners een zelfstandige gemeente Wijdemeren wil behouden."

Petitie
De petitie is te vinden via deze link

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant