Kees Sietsma, vrijdag tijdens de presentatie van zijn 'Relaas Feitenonderzoek'.
Kees Sietsma, vrijdag tijdens de presentatie van zijn 'Relaas Feitenonderzoek'.

Sietsma hoopvol over kerk: 'Mogelijk kantelpunt bereikt'

Algemeen

WEESP - "Hier zijn we ontzettend blij mee, daar zou heel Weesp bij gebaat zijn." Zo reageert Kees Sietsma, voorzitter van de Stichting Kerk en Stadspark Weesp, op het bericht dat Cees van Vliet het behoud van de Laurentiuskerk als serieuze optie ziet.

"Ik heb het gevoel dat wij mogelijkerwijs een kantelpunt bereikt hebben in de hele discussie. Door deze nieuwe opstelling krijg ik een steeds beter gevoel, maar ik besef heel goed dat we er nog lang niet zijn", aldus Sietsma op Radio Weesp.

Dat kantelpunt zou het 'Relaas Feitenonderzoek' zijn, dat Sietsma vrijdagavond presenteerde.

Alternatieven
Twee van de vier alternatieven die Sietsma aan het eind van dat relaas schetste, zouden volgens hem nu in beeld kunnen komen: behoud van de kerk, eventueel met twee stadsboerderijen in de te ontsluiten kerktuin.

Herbezinning
Sietsma pleit voor een pas op de plaats en herbezinning. "Het is nu een kwestie van goed overleg voordat we historische blunders maken. We hopen dat daar ook objectiviteit aan toegevoegd kan worden. Want misschien zijn we allemaal te veel emotioneel betrokken en met onze eigen 'ikjes' bezig", aldus de Weesper.

Hij wijst daarmee op zijn vrijdag gedane suggestie om de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Provinciale Staten en het gemeentebestuur te betrekken bij het uitwerken van toekomstplannen voor de kerk en de kerktuin.

Beluister het interview met Kees Sietsma.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant