Afbeelding

Politie waarschuwt: valse vijftigjes in omloop

Algemeen

WEESP - Wie de briefjes vasthoudt kan in de snelheid bijna niet opmerken dat ze vals zijn. Zeker vier meldingen heeft de politie de afgelopen week gehad van mensen die met valse vijftigjes betalen in Weesp.

De briefjes voelen behoorlijk echt. Er zit een soort hologram in en de kleuren komen aardig overeen. Wie niet oplet zou het briefje zo voor echt aannemen. Dit briefje werd vrijdag ontdekt bij pizzeria Benissimo. De klant die ermee betaalde, een 18-jarige man uit Oudenbosch, is opgepakt. Toch denkt de politie dat dit niet het probleem oplost, want daarna werd er bij de DEEN ook nog met een vals biljet betaald.

Winkeliers
Vooral winkeliers wordt gevraagd alert te zijn op het valse geld. Particulieren krijgen bijna nooit 50 euro als wisselgeld (wie betaalt er nou met 100 euro?) en in de automaat zijn ze door de bank al gecontroleerd. De valse briefjes zijn te herkennen door een gebrek aan watermerk, de grove randen en het niet veranderen van de kleur van de inkt bij het onder verschillende hoeken houden.

112
Wie in de winkel met vals geld betaald krijgt, mag daarvoor meteen 112 bellen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant