Tony Scott (m) vindt Weesp heel lief.
Tony Scott (m) vindt Weesp heel lief.

Tony Scott wilde nog één keer knallen

Algemeen

WEESP - Tony Scott gaf vorige week een afscheidsconcert in Paradiso in Amsterdam. 25 jaar geleden trad hij op in Flat 113, waar nu het WeesperNieuws zetelt. Hij woont tijdelijk in Weesp. "Ik ga terug naar Amsterdam, maar ik vind Weesp heel lief hoor."

Toegegeven: om de nummers van Tony Scott mee te kunnen rappen, moet je rond de 40 jaar of ouder zijn. Scott, in 1971 in Suriname geboren als Peter van den Bosch, brak in 1998 door met zijn dubbele A-kantsingle 'That's How I'm Living' / 'The Chief'. In de jaren erna scoorde hij hits met 'Get Into It', 'Gangster Boogie' en 'Love let Love'. Hij werkte samen met grote namen zoals DJ Ben Liebrand en de Amerikaanse hiphopband Boyz II Men.

Multiple sclerose
Zijn laatste (bescheiden) hitnotering dateert uit 1993, daarna werd het stil. Van den Bosch werd muziekleraar op het Pieter Nieuwland College in Amsterdam. Daaraan kwam een einde toen bij hem de zenuwziekte multiple sclerose werd vastgesteld. De gezondheid van de zanger is in rap tempo achteruitgegaan. Hij is snel moe, doof aan één oor en ook zijn zicht is aangetast. Vanwege dit laatste woont hij sinds een half jaar in Weesp - bij Visio, een woonvorm voor slechtzienden. Ondanks zijn ziekte geniet de zanger nog steeds enorm van het leven. Om die liefde voor het leven te vieren, wilde Van den Bosch nog één keer knallen als Tony Scott.

Lees verder in het WeesperNieuws van deze week.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant