Bekeravontuur FC Weesp over

WEESP - Er komt geen volgende bekerronde voor de voetbalsters van FC Weesp. De Weesper voetbalsters verloren afgelopen weekend de achtste finales tegen Achterveld: 2-5.

FC Weesp startte sterk. De ploeg kreeg al snel enkele kansen, maar de meeste bleven onbenut. Achterveld startte eveneens goed, maar kon anders dan de Weespers de kansen wel benutten. FC Weesp keek daardoor al snel tegen een achterstand aan, maar maakte voor rust wel de mooiste goal: Sharon de Jong kreeg applaus nadat ze de bal knap over de keepster van de tegenstander heen kon lobben en daarmee scoorde. Het zette de achterstand voor FC Weesp na de eerste helft op 1-3.

Voor rust kon FC Weesp nog wel potten breken, na rust was Achterveld een stuk sterker. FC Weesp speelde naar behoren en bleef tot de laatste seconde knokken, maar Achterveld was overal een stapje sneller en feller. Achterveld nog nog twee keer scoren. FC Weesp deed alleen met een benutte strafschop van Tess Brunekreef nog wat terug, maar kwam tekort om nog voor een ommekeer te zorgen.