Vele opstootjes tussen FC Weesp en NVC. Foto: Bastiaan Miché
Vele opstootjes tussen FC Weesp en NVC. Foto: Bastiaan Miché

FC Weesp sterkste na felle kraker

Sport

WEESP - De voetballers van FC Weesp hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan in de jacht op klassebehoud. De Weesper tweedeklasser was de sterkste na een felle kraker tegen het Naarder NVC: 1-0.

FC Weesp zette al snel veel druk, waar NVC maar mondjesmaat antwoord op had. De Weespers toonden veel vechtlust en kwamen al snel op een voorsprong te staan. Het was goed te merken dat de Weespers erop gebrand waren om NVC te verslaan: na de treffer zakte FC Weesp terug en zette het alles op alles om de voorsprong vast te houden. NVC kreeg wel enkele kansjes om een doelpunt te kunnen maken, maar echt grote kansen bleven achterwege. Het meest opvallend waren verder enkele opstootjes tussen spelers van FC Weesp en NVC. Het vuurtje werd met regelmaat opgestookt. Dat leverde al met al vijf gele en twee rode kaarten op, verdeeld over de twee ploegen.

FC Weesp staat na afgelopen weekend voorlaatste. De voorsprong op de laatste plaats bedraagt een punt, de achterstand op de nummer negen slechts 3 punten.

Zaterdag FC Weesp houdt koers

Met weer een zege houdt de zaterdag van FC Weesp koers achter de twee bovenste ploegen van het klassement. De Weespers wonnen afgelopen weekend met 1-3 van OSO. FC Weesp moest knokken voor de zege en had het lang zwaar tegen de tegenstander. Dat FC Weesp toch won had het vooral te danken aan Lesley Las van Bennekom. De Weesper krulde twee vrije trappen achter de OSO-keeper. De laatste treffer kwam van Armando Cuvelaj. 

Voetbalsters sterk

Zonder al te veel problemen hebben de voetbalsters van FC Weesp afgelopen weekend gewonnen van Hoogland. De Weespers waren erg sterk en wonnen met 4-0. FC Weesp kwam vooral na rust op stoom en kon weglopen door doelpunten van Sanne van Dalen, Tess Brunekreef, Robien Lorent en Hylkia van der Kroon. Vooral doordat de achterhoede ook goed stond, kon Hoogland geen tegentreffer maken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant