De brandweerwagen van Weesp na het ongeluk.
De brandweerwagen van Weesp na het ongeluk.

'Twee brandweermannen waren minutenlang alleen'

Algemeen

WEESP - Ten tijde van het ongeluk met de Weesper brandweerwagen, zondagmiddag, waren aan de Gouwzeestraat twee brandweermannen alleen aan het blussen. De vakvereniging Brandweervrijwilligers slaakt een noodkreet.

De vereniging zegt dat zondag gebeurde waar ze al tijden voor waarschuwt: "Het Snelle Interventie Voertuig (TS2), dat eerder vertrokken was vanuit de kazerne van Weesp dan de tankautospuit (TAS) komt ter plaatse. De bemanning constateert dat er werkelijk brand is en zet alvast een binnenaanval in."

20 minuten
"De twee bemanningsleden van dit inmiddels beroemde (of beruchte) busje krijgen tijdens die binnenaanval pas mee dat de TAS niet zal komen opdagen. Het duurt vervolgens op zijn minst 18 tot 20 minuten voordat de in allerijl gealarmeerde TAS uit Muiden ter plaatse is."

Te weinig man
De vakvereniging ageert al heel lang tegen de inzet van de TS2-brandweerwagen met maar twee man aan boord. Zij vinden het onverantwoord dat er in eerste instantie maar twee brandweermannen op een melding worden afgestuurd.

Lees hier het hele verslag van de vakvereniging

Onrustig
Het blijft onrustig binnen de brandweer. Woensdag kondigde de brandweer weer nieuwe experimenten met uitrukken aan. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant