FC Weesp boekt knappe zege

Algemeen

WEESP - FC Weesp heeft de laatste plaats van het klassement weer verlaten en haar kansen op klassebehoud een stuk vergroot. De kwakkelende Weesper tweedeklasser was zondag met 1-0 te sterk voor de nummer twee, Elinkwijk.

FC Weesp moest vol aan de bak tegen de Utrechters en knokte voor wat het waard was. Het was goed te merken dat er voor twee ploegen veel op het spel stond. De twee teams speelden met een gesloten achterhoede en waren op hun hoede voor fouten. Het aantal kansen was schaars. De twee teams kregen voor rust een grote kans op een treffer. Voor FC Weesp kwam Rogier van de Nes alleen voor de keeper, maar dat leverde geen goal op. Na de rust was de tegenstander het meest aan de bal en FC Weesp loerde op de counter. De tegenstander creëerde amper kansen, FC Weesp had aan één kans genoeg om op voorsprong te komen. Na een goede aanval van Jelle de Wild kwam de bal voor de voeten van Rogier van de Nes. De Weesper kapte goed weg en kon knap scoren. FC Weesp kon de voorsprong daarna vasthouden en won de wedstrijd.

Zaterdag maakt geen fout
Het zaterdagelftal van FC Weesp heeft zaterdag in de jacht naar deelname aan de play-offs geen fouten gemaakt. De Weespers wonnen zonder al te veel problemen van FC Amsterdam: 3-1.

FC Weesp kan volgende week zaterdag de play-offdeelname zeker stellen als Olympia '25 op bezoek komt. De Weespers staan nu nog een punt achter op concurrent Victoria. Koploper Buitenboys heeft een voorsprong van 3 punten.

Geen punten voetbalsters
De voetbalsters van FC Weesp hebben het gevecht om de derde plaats vooralsnog verloren. De Weespers kwamen zondag tekort tegen concurrent Saestum en verloren met 3-5.

FC Weesp was erg gehavend, maar speelde voor rust sterk. Na de eerste helft stond het 3-2 door doelpunten van Robien Lorent, Sanne van Dalen en Tess Brunekreef. Na de rust moest FC Weesp vol aan de bak. Saestum kwam al snel terug en kon FC Weesp met een aantal goede goals verslaan.