Afbeelding

Worst voor tiende keer in de prijzen

Algemeen

WEESP - Dat de producten van Slagerij Van Donk met goud worden bekroond is eigenlijk geen nieuws meer. Dat gebeurt ieder jaar. Maar dat je een 'Gouden Worst' krijgt vanwege al die prijzen is toch wel heel bijzonder. 

"Ze belden een uur van tevoren dat ze moussaka, ontbijtspek, saucijzenbroodjes, gekookte worst en leverworst kwamen halen." Met 'ze' bedoelt Maarten van Donk de mensen van het Worstmakersgilde. Dat de slager zo kort van tevoren op de hoogte werd gebracht, gebeurt met opzet: "Anders zou je op die worst voor de jury extra je best kunnen doen en dat wil de organisatie niet. Ze willen de producten proeven die je ook aan je klanten verkoopt."

Goud
De eerdergenoemde producten kregen het predicaat goud. Omdat het de tiende keer is dat de gekookte worst en de leverworst met goud worden bekroond, kwam het Worstmakersgilde in Weesp een 'Worstbeeld' uitreiken. De trotse slager nam het beeldje samen met zijn team in ontvangst: "Want dit hebben we samen voor elkaar gekregen, die prijs is van ons allemaal."

Bloemen
Om de prijs te vieren heeft Van Donk ook een leuke verrassing voor zijn klanten in petto: deze week zijn de winnende worsten in de aanbieding én hij deelt als paasattentie voorjaarsbloembollen-op-pot uit.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant