Afbeelding

Gemeenteraad gaat toch praten over verkeer Zuid

Algemeen

WEESP - Is de verkeersveiligheid afgenomen na de herinrichting van wijk Zuid? De gemeenteraad gaat naar de verkeersdoorstroming kijken en of de bewoners wel goed zijn gehoord.

De straten werden in 2010 opnieuw ingericht. Vorig jaar hield de gemeente een evaluatie en concludeerde dat de bewoners tevreden zijn over de situatie. Maar die conclusie rammelt: zo werd een evaluatie per post verstuurd en wie niet reageerde was automatisch positief. 

Buurtpanel
Ook vanuit het kersverse buurtpanel komen signalen van bewoners die vinden dat de situatie alleen maar slechter is geworden omdat automobilisten regelmatig de verplichte rijrichtingen negeren en te hard rijden.

Deze week sprak een buurtbewoner zijn zorgen uit bij de raadscommissie. Hij vertelde dat de gemeente bovendien ook niet meer reageert op de brieven van de buurt. 

Volgende maand
Dat was voor de politieke partijen voldoende aanleiding om de zaak volgende maand toch te gaan bespreken. Dan wordt er gekeken naar de klachtenafhandeling en naar de evaluatie die is gehouden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant