Afbeelding

Weesp stuurt werklozen op arbeidstraining

Algemeen

WEESP - Inwoners van Weesp met een bijstandsuitkering worden door de gemeente Weesp op arbeidstraining gestuurd. In het trainingscentrum in Hilversum krijgen deze mensen theorie- en praktijklessen met als doel ze (weer) aan het werk te krijgen.

Afgelopen maand zijn er op het stadhuis informatiebijeenkomsten gehouden om de uitkeringsgerechtigden over de gang van zaken te informeren. De eerste lichting (30 tot 60 Weespers) gaat op korte termijn starten met de training, zo laat een gemeentewoordvoerster weten. Een andere groep start later.

Werkloosheid terugdringen
Sinds 2015 is de nieuwe participatiewet van kracht, die de Wet Werk en Bijstand, de WSW en een groot deel van de Wajong vervangt. Als gevolg hiervan hebben alle bijstandsgerechtigden te maken met dezelfde arbeidsverplichtingen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor het ondersteunen van burgers die wel arbeidsvermogen hebben, maar geen werk. De gemeente Weesp hoopt met de training een aanzienlijk deel van de uitkeringsgerechtigden aan een betaalde baan te helpen om zo de werkloosheid en de bijbehorende uitkeringen terug te dringen.

Lees verder in de digitale editie.

In de papieren versie van de krant stond woensdag dat ook Weespers met een WW-uitkering een uitnodiging van de gemeente ontvangen. Dat is onjuist. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant