Afbeelding

Scholen: loten is het eerlijkst

Algemeen

WEESP - Het lotingsysteem voor Weesper basisscholen is het eerlijkst, zo zegt Jozefschool-directeur Remon Pontman op de kritiek die er is van ouders. Afgelopen ronde konden vijf kinderen niet geplaatst worden op de school van hun keuze. 

In het WeesperNieuws van deze week beklagen een aantal ouders zich over het systeem. "Vooral de starre houding van de scholen steekt: we wilden onze zoon mee laten doen met een volgende ronde - dan maar later naar school - of laten plaatsen op een reservelijst voor het geval er toch ineens een plekje zou vrijkomen. Maar nee, er is geen enkel meebewegen."

Pontman
Remon Pontman reageert: "Dat het deze ronde is misgegaan komt doordat een aantal ouders maar twee voorkeuren had opgegeven. Anders hadden ze de school van hun derde keuze gehad. Gelukkig kunnen alle kinderen in Weesp op school terecht. Als een kind echt niet op zijn plek zit, zal er altijd naar een oplossing worden gezocht, in het belang van het kind. Ondanks de teleurstellingen is deze methode te verkiezen boven de oude, toen kinderen met 2,5 jaar al ingeschreven mochten worden. Het kwam voor dat scholen al een jaar van tevoren vol waren."

Alle verhalen van de ouders lezen? Hier het verhaal in het WeesperNieuws

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant