Foto: Schapenbegrazing.nl
Foto: Schapenbegrazing.nl

Groen licht voor schansenschapen

Algemeen

WEESP - De gemeenteraad steunt het idee om een kudde schapen als proef de drie schansen te laten begrazen. Het is nu wachten op de uitkomst van de rechtszaak tussen de gemeente Weesp en de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp.

Met de steun van de gemeenteraad kan er een proef worden gehouden om dit jaar de schansen niet te laten maaien door gemeentemedewerkers, maar om dit te laten doen door een kudde schapen. Die komen dan een paar keer naar Weesp en blijven een paar dagen om van schans naar schans te trekken. Speelvelden worden ontzien. Scholen en Weespers mogen komen kennismaken met de kudde en de herder.

Rechtszaak
Er loopt echter nog een rechtszaak tussen de gemeente en de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp over het maaien op de schansen. De gemeente heeft een maaibeleid opgesteld voor de schansen; de stichting is het daar niet mee eens en heeft de rechter gevraagd het maaien te verbieden.

Wachten
Zolang er geen uitspraak ligt in die zaak gaat de gemeente ook niet aan de slag met de schapen. Wethouder Herman Tuning hoopt dat er deze lente nog een uitspraak wordt gedaan. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant