Afbeelding
Audio

'Goed plan voor verkeer in Zuid verdween na bezwaar'

Algemeen

WEESP - Er lag in 2010 een goed plan voor verkeerscirculatie in Wijk Zuid, maar vanwege één bezwaar uit de buurt werd dat aangepast zonder overleg met de bewoners. Dat zeggen buurtbewoners Cor en Adri Westland.

Bij de herinrichting van wijk Zuid werd vijf jaar geleden in het OAZ-gebouw een inloopavond gehouden waar een plan voor eenrichtingsverkeer in de buurt werd gepresenteerd. Dat plan kon de goedkeuring van de buurtbewoners dragen, zo vertellen Cor en Adri Westland op Radio Weesp. "Maar er bleek een bezwaar en ineens lag er op het stadhuis in de zomer een ander plan ter inzage. Dat wisten wij niet, want niemand had dat gezegd. We kwamen er pas achter toen de borden werden geplaatst."

Een ramp
Het echtpaar noemt de huidige verkeerscirculatie in de wijk een ramp. "Het is volstrekt onlogisch en het wordt vaak genegeerd. We klagen al jaren, maar niemand op het stadhuis hoort ons. We zien wel eens mensen drie keer voorbijrijden die vervolgens aan ons vragen hoe ze in hemelsnaam een bepaalde straat in de wijk kunnen bereiken."

De politiek praat volgende maand over de verkeersproblemen

Cor en Adri Westland op Radio Weesp:

   Beluister hier het fragment




In het programma Lokaal Centraal op Radio Weesp hoort u elke werkdag het laatste nieuws.
Beluister hier de interviews nog eens terug. Zie ook www.radioweesp.nl

 
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant