FC Weesp zonder franje naar play-offs

WEESP - Het was alles behalve een hoogstandje, maar de zaterdag van FC Weesp heeft deelname aan de play-offs zeker weten te stellen. De Weespers verloren afgelopen weekend nog wel met 2-3 van het lager geklasseerde Olympia '25.

FC Weesp had zaterdag een gebrek aan daadkracht om er echt een kunststukje van te maken. Sterker nog: voetballend waren de Weespers vaak ondermaats. De tegenstander zorgde voor genoeg gevaar en kwam na een half uur op voorsprong te staan. Nadat de tegenstander twee keer geel, en dus rood, kreeg en met een ondertal verder moest leek de weg voor FC Weesp voor rust al open om toe te slaan. Vlak voor rust bracht FC Weesp-speler Jordy Neeft z'n elftal met een goal terug. Kort na rust leek FC Weesp de slag te slaan en kwam het door een doelpunt van Sasja Fransen op voorsprong te staan. Daarna vergat de ploeg echter door te drukken. Wonder boven wonder kon de tegenstander nog terugkomen en FC Weesp verslaan.

Dat FC Weesp toch naar de play-offs was een schrale troost na de nederlaag. Door het halen van de play-offs houdt FC Weesp kans om komend voorjaar te promoveren naar de derde klasse.

Weer nederlaag zondagelftal
Het zou zomaar kunnen dat FC Weesp volgend jaar zowel op zaterdag als op zondag als derdeklasser van start gaat. Waar de zaterdag dus kan promoveren, wordt de kans met de week groter dat het eerste zondagelftal degradeert. Afgelopen weekend kreeg het elftal een zware klap te verwerken: concurrent Hoofddorp was met 3-0 te sterk.

FC Weesp voetbalde afgelopen weekend slecht. Al voor rust was de tegenstander al veel scherper. Na rust moest FC Weesp al snel toestaan dat Hoofddorp kon scoren, waardoor het laatste beetje verzet van FC Weesp brak. FC Weesp kreeg geen enkele goede kans om wat terug te doen.

De kans dat FC Weesp klassebehoud nog zeker weet te stellen, neemt met de week af. Sterker nog: de Weespers moeten er zelfs op rekenen dat het rechtstreeks degradeert. De Weespers moeten een achterstand van 4 punten goed maken om boven de streep te komen. Daarvoor heeft de Weesper ploeg nog maar slechts 5 duels te gaan, waarvan het grootste deel tegen de sterkere teams van het klassement. Komend weekend speelt FC Weesp tegen Kampong, de nummer zes van het klassement.

Voetbalsters houden koers

De voetbalsters van FC Weesp houden koers achter de top-3 van het klassement. Afgelopen weekend wonnen de Weespers met 1-2 van het Amsterdamse FIT.

FC Weesp was vanaf de aftrap de sterkste ploeg van de twee, maar kon geen potten breken tegen de Amsterdammers. De Weespers kregen de ene na de andere kans, maar konden voor rust geen goals maken. De Amsterdammers deden dat wel: na een fout van FC Weesp stond het na de eerste helft 1-0. Na de rust was FC Weesp er op gebrand om punten te pakken. Er werd als team geknokt. Tess Brunekreef bracht FC Weesp met een goal terug en op het allerlaatste moment kon de Weespse ook een tweede goal maken, waarmee de zege zeker was.