Afbeelding

Weesper sport van het weekend

Algemeen

Hockeysters MHCW doen goede zaken

Met een knappe zege hebben de Weesper hockeysters van MHCW afgelopen weekend goede zaken gedaan in de jacht naar klassebehoud. De Weespers wonnen met 2-3 van concurrent Strawberries. Het duel tussen de Weespers en hun concurrent was elk moment spannend. MHCW startte sterk, maar moest al wel snel een tegentreffer toestaan. Na de goal werden de Weespers beter en kon Loes Hoepman na een schot van Susan Droomers scoren. De tegenstander pakte de voorsprong vlak voor rust echter terug. Na de rust rechtte MHCW de rug en kwam het knap terug. Eerst zorgde Bibi Bogaert na een goede aanval voor 2-2, even later was de MHCW-speelster weer goud waard toen ze vlak voor de slotfase ook de 2-3 maakte. MHCW moest daarna nog alles op alles zetten om de voorsprong vast te houden, maar dat lukte.

MHCW heeft nu een voorsprong genomen om de voornaamste concurrent als het gaat om klassebehoud. De Weespers staan nu negende en hebben een voorsprong van twee punten op Hoorn dat een plaatsje later staat. De komende weken kan MHCW de volgende stappen zetten: komend weekend speelt de ploeg tegen nummer laatst IJsseloever en een week later tegen Hoorn.

Zege voor hockeyers

De hockeyers van MHCW hebben afgelopen weekend eveneens een concurrent aan de kant weten te zetten. De Weespers waren met 4-3 te sterk voor Purmerend.

Monsterzege voor Argus

De korfballers van Argus hebben afgelopen weekend het eerste veldduel van het jaar afgesloten met een monsterzege. De Weespers wonnen met 24-6 van VZOD. Al snel bleek dat Argus een paar maatjes te groot was voor de tegenstander. De Weespers kregen veel kansen en scoorden volop. Na de eerste helft stond het al 11-1 voor Argus. Na de rust bleef Argus doorgaan waarmee het begonnen was. Zonder al te veel problemen konden de Weespers verder weglopen.

Nederlaag waterpoloërs

Het was lang spannend, maar de Weesper waterpoloërs van Triton hebben afgelopen weekend verloren van GoSwim. De Weespers kwamen met 5-3 tekort. GoSwim kon na het eerste kwart weglopen van de Weespers. Triton probeerde nog wat terug te doen, maar daarvoor kwamen de Weespers tekort. Voor de Weespers scoorden Paul Duijn (2x) en Rob Mooijman.