Impressie nieuwe moskee
Impressie nieuwe moskee

Vinden tijdelijke moskee blijkt groot probleem

Algemeen

WEESP – Vier weken na de brief aan omwonenden waarin het bestuur van de Assoenat Moskee de sloop aankondigde, is het nog erg stil. Daarbij zwerft de moslimgemeenschap van deze moskee nog gebedshuisloos rond in Weesp.

Navraag bij Mohammed Ouardi, voorzitter van de Assoenat Moskee, leert dat er niets aan de hand is. Ouardi: "In het gebouw is asbest gevonden en dat vraagt om een zorgvuldige sloop. Om de overlast voor schoolgaande kinderen te beperken is daarom besloten om de sloopwerkzaamheden en asbestsanering uit te stellen tot in de meivakantie."

"Tot nu toe hebben wij nog geen geschikt tijdelijk onderkomen kunnen vinden. Altijd was er wel een reden waarom het niet paste."

Yamato
De hoop is nu gevestigd op Amstelland 106. Het kantoorpand achter Yamatogym, waarin ook het bestuur van de IVW is gevestigd, beschikt over een ruimte van 100 m2 wat voldoende zou moeten zijn. Het moskeebestuur heeft overeenstemming bereikt met de verhuurder. Ouardi: "Nu is het wachten op de bereidheid van de gemeente om het bestemmingsplan tijdelijk te wijzigen van een kantoorbestemming in een ontmoetingsbestemming."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant