Eerste editie 29 april 1991
Eerste editie 29 april 1991

WeesperNieuws viert 25ste verjaardag met toekomstkrant

Algemeen

WEESP - Eind deze maand bestaat het WeesperNieuws precies 25 jaar. We komen dan met een speciale editie. En nee, dat wordt geen krant waarin we veel terugblikken, maar juist een krant waarin we vooruitkijken naar de komende 25 jaar.

Maar toch eerst even terug naar hoe het allemaal begon. Kabelkrant Weesp en Stichting Lokale Omroep Weesp bestonden al enkele jaren toen zij in 1991 de krachten bundelden en het lokale nieuws (ook) in een gedrukte vorm gingen uitgeven.

De allereerste krant
De eerste krant viel op 29 april 1991 voor het eerst bij de inwoners van Weesp in de bus. Op de voorpagina sprak Oranjevereniging Weesp de hoop uit dat toenmalig koningin Beatrix naar Weesp zou komen voor de officiële opening van de City of Wesopa. Dat is niet gelukt. Beatrix kwam overigens wel in 2003 naar Weesp als onderdeel van een werkbezoek aan de regio. In die eerste krant was er ook veel aandacht voor Koninginnedag, dat de dag erna - op 30 april - zou worden gevierd. In de krant die nu voor u ligt staat op pagina 15 het Koningsdagprogramma, het volksfeest dat we voortaan op 27 april, de verjaardag van koning Willem Alexander, vieren.


In 2003 dan toch gelukt: Beatrix met het WeesperNieuws.

Van maand- naar weekblad
Het WeesperNieuws was in eerste instantie een in zwart-wit gedrukt maandblad. Vanaf 1997 verscheen de krant eens per veertien dagen en in 2004 waagden we ons aan een weekblad, vandaag de dag geheel in fullcolour. Er gebeurt in Weesp genoeg om elke week een krant te vullen. Voor de jubileumkrant van volgende week zijn we op zoek gegaan naar verhalen die ons meer vertellen over de toekomst van Weesp. Een greep: de raadsleden die over 20, 25 jaar onze stad besturen staan nu nog na school met vriendjes op het trapveldje. De veranderingen binnen de zorg dwingen de burger tot het nemen van meer verantwoordelijkheid en nieuwe initiatieven, zoals woongroepen voor gehandicapten en ouderen. En hoe ziet de Bloemendalerpolder er straks eigenlijk uit als al die huizen er eindelijk staan?

Weesper droom
Dat en meer leest u volgende week. Veel van deze verhalen staan al in de steigers (we verschijnen namelijk ook een dagje eerder vanwege Koningsdag), maar één pagina is nog maagdelijk leeg. Voor die pagina hebben we uw input nodig. We willen namelijk ook schrijven over wat onze lezers graag zouden zien gebeuren in de komende 25 jaar in Weesp. Dat kan van alles zijn: van groot en onbetaalbaar tot klein en zo geregeld. Van iets fysieks tot iets tussen de oren en iets veranderen of juist iets behouden. Kortom: alles mag en we zijn enorm benieuwd.

Mail ons
Vertel ons uw Weesper droom. Een paar regels zijn genoeg, maar een uitgebreidere reactie, fotocollages en schetsen zijn ook welkom. De oproep is voor iedereen: jong of oud, Weesper of niet. Alles mag: van een droom voor jezelf of voor je buurvrouw tot een droom voor je club of voor heel Weesp. Mail naar redactie@weespernieuws.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant