Afbeelding

Arabische cd's door de bus

Algemeen

WEESP - In heel Weesp zijn de afgelopen week cd's en boekjes met Arabische opdruk verspreid. De politie telt op dit moment 26 gevallen en zegt dat de bezorgacties tot nu toe ongevaarlijk lijken. Ook spreekt de politie tegen dat er poeder bij de cd's zit.

De agenten tasten nog in het duister wie er achter de verspreiding zit, maar duidelijk is wel dat de cd's alleen worden verspreid bij mensen die een buitenlandse naam op de voordeur hebben.

Arabisch
De cd's en boekjes zijn in het Arabisch en bevatten teksten als 'Allah, hou van mij' en 'Allah, niet bang zijn'. Op de cd's staan filmpjes met Allah in de hoofdrol. Wat de filmpjes precies betekenen, wordt nog onderzocht. Wilde verhalen dat er poeder bij zou zitten, lijken ongegrond.

Persoonlijk
De pakketjes zijn ongeadresseerd en worden persoonlijk door iemand in de bus gestopt. De politie wil graag in gesprek komen met de verspreider, maar zegt ook dat het voorlopig niet strafbaar lijkt. Wie een pakketje heeft ontvangen wordt gevraagd dit af te geven op het bureau, ter attentie van Jan Schouten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant