V.l.n.r. Tineke Kreeft, Koen Clercq, Annelies Westra, Ad van Gemert, Peter Claesen, Cor van der Poel, Sylvia Berkley, 
burgemeester Van Bochove en Rob Walstra.
V.l.n.r. Tineke Kreeft, Koen Clercq, Annelies Westra, Ad van Gemert, Peter Claesen, Cor van der Poel, Sylvia Berkley, burgemeester Van Bochove en Rob Walstra.

Lintjesregen: acht Weespers koninklijk onderscheiden

Algemeen

WEESP - Acht Weespers zijn vanmorgen geëerd met een koninklijke onderscheiding. Sylvia Berkley, Peter Claesen, Ad van Gemert, Koen Clercq, Tineke Kreeft, Rob Walstra en Annelies Westra werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Cor van der Poel werd zelfs onderscheiden als ridder in diezelfde orde. 

Om alle families en andere betrokkenen de kans te geven erbij te zijn vond de plechtigheid dit jaar niet in het stadhuis plaats, maar in de veel grotere Grote Kerk. 

De versierselen werden opgespeld door burgemeester Bas Jan van Bochove, die ook voor elke Weesper mooie woorden op papier had gezet. Hij had de acht Weespers gisteravond al ingelicht over de onderscheiding, in de hoop dat ze niet meer zo overdonderd waren en meer van het moment konden genieten. 



Sylvia Berkley dankt haar lintje aan haar inzet voor de Rechtswinkel en haar werk voor winkeliersvereniging WDO. Ook is ze oprichter van de stichting Help Sosuakids naar School, waarmee ze kansarme kinderen in de Dominicaanse Republiek de kans geeft om naar school te gaan en iets van hun leven te maken. 



Oud-marineman Peter Claesen zag zijn verzameling onderscheidingen aangevuld met een lintje vanwege zijn inzet binnen de Modelbouwclub Huizen en zijn veelomvattende werk voor de Stichting Forteiland Pampus in Muiden. Zijn grote kennis over het forteiland heeft hij vastgelegd in een handboek dat door de gidsen wordt gebruikt voor de rondleidingen.



Raadsnestor Ad van Gemert ontving de onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk voor het Casparus College en Stichting de Wijk en zijn inzet als cursusleider bij de Kreatieve Groep Weesp. De Weesper is daarnaast fractievoorzitter van de Weesper Stadspartij en is op dit moment het langstzittende raadslid. De burgemeester roemde ook Van Gemerts toewijding als mantelzorger voor zijn vrouw en zijn buurman.


Zijn grote loyaliteit en betrokkenheid binnen verschillende sportgerelateerde verenigingen hebben Coen Klercq een lintje opgeleverd. Hij is actief binnen Watersportvereniging de Vecht (WSV) en blies het Jeugdzeilplan nieuw leven in. Klercq is ook betrokken bij de Stichting Triatlon Weesp, het Jongeren Kampwerk Weesp en huurdersvereniging de Vechtstroom.

(Trouw)ambtenaar Tineke Kreeft is onderscheiden vanwege haar werk voor Korfbalclub Argus. Als dertig jaar zet zij zich minimaal 15 uur per week in voor de club. Ze wordt door haar medebestuurders de 'Haarlemmerolie voor Argus' genoemd en speelde een grote rol in de totstandkoming van het nieuwe clubgebouw. 


WVGV-voorzitter Rob Walstra dankt zijn lintje aan zijn inzet voor de Weesper sport. In het verleden heeft hij zich jarenlang ingezet voor voetbalvereniging Rapiditas en sinds 2001 is hij actief binnen omnivereniging WVGV. De aanvragers van het lintje roemen ook zijn behulpzame en integere karakter. 


Voor Annelies Westra heeft het lintje een extra Oranje betekenis. Zij heeft hem mede gekregen voor haar inzet binnen de Oranjevereniging. Maar nog uitgebreider werd er bij de uitreiking stilgestaan bij Westra's werk voor de Protestantse Gemeente Weesp en Driemond en haar gastvrijheid als gastgezin voor uitwisselingsstudenten en asielzoekers. 


Als laatste werd Cor van der Poel naar voren geroepen. Aan de opsomming van zijn verdiensten leek geen einde te komen. Jeugdraad Weesp, FC Rapiditas, het Sluis-en-bruggenfeest, Weesp 650, industrievereniging IVW, de VVD (waarvoor 10 jaar als wethouder), de Weesper Stads Partij, de Gewestraad Gooi en Vechtstreek en ook nog een tijd lang trouwambtenaar. Burgemeester Van Bochove sprak van "een ontembare energie en gedrevenheid". Cor van der Poel werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Na de plechtigheid was er een informeel samenzijn met een hapje en een drankje, waarbij de gedecoreerden door het publiek werden overstelpt met felicitaties, bloemen en cadeautjes. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant