Afbeelding

Van Vliet stoort zich aan verhalen over fundering kerk

Algemeen

WEESP - Het heeft Cees van Vliet gestoord dat in de discussie rondom de Laurentiuskerk volgens hem willens en wetens verkeerde informatie over de kosten van funderingsherstel naar buiten is gebracht. Zo zegt hij deze week in het WeesperNieuws. In de krant maakt Van Vliet zijn plannen voor de kerk bekend.

"Mensen die repten over bedragen van enkele tonnen wisten vaak heel goed dat je dan alleen het slechtste stukje van de fundering herstelt, zonder verder onderhoud. De kerk is dan voor de korte termijn, zeg tien tot vijftien jaar, behouden, maar alleen voor gebruik als kerkgebouw. Nieuwe functies zouden niet mogelijk zijn. Inmiddels weten we dat de kosten voor het funderingsherstel hoger zijn dan gedacht, namelijk circa 1,5 miljoen euro. Dat is gebaseerd op een zorgvuldig proces dat maanden in beslag heeft genomen. Uiteindelijk is de uitkomst van deze onderzoeken hetzelfde als de onderzoeken die het kerkbestuur, het bisdom en de gemeente Weesp hebben laten doen en waarop dus terecht de kaders door de gemeenteraad zijn vastgesteld."

Miljoenen
De pastorie en de tuin kocht hij voor 1 miljoen euro, de kerk voor 1 euro, zo zegt hij in de krant. Daar komt bij dat volgens Van Vliet er alleen al in de kerk tussen de 3 en 4 miljoen euro geïnvesteerd moet worden om de komende 50 jaar de kerk in stand en exploitabel te houden. De opbrengst zal moeten komen uit de exploitatie van de kerk en de gedeeltelijke bebouwing van de tuin. "Nieuwe functies, nieuwe bestemmingen en aanpassingen zijn dus absoluut noodzakelijk."

Die idioot
"Ik hoop dat we allemaal positief over dit project kunnen blijven. Weesp is zo mooi, een parel vlak bij Amsterdam, en daar hoort die kerk bij. Vanuit mijn betrokkenheid bij Weesp ben ik bereid hier mijn nek voor uit te steken. Noem mij dan maar 'die idioot' die het doet. Van de mensen die mij in Weesp over de kerk aanspreken, krijg ik alleen maar positieve reacties. Hoe fantastisch zou het zijn als dit lukt."

Lees alles in het WeesperNieuws over de toekomstplannen voor de Laurentiuskerk.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant