Afbeelding

De winkels zijn te klein voor een Action

Algemeen

WEESP - Meer gespecialiseerde winkels en een grotere rol voor horeca. De Action komt niet naar de binnenstad omdat de winkels in Weesp klein zijn en een unieke maat hebben. Dat is volgens WDO-voorzitter Albert Vos de toekomst van het winkelgebied in Weesp.

"De online aankopen zullen alleen maar toenemen en daardoor zal het winkelgebied er over 25 jaar heel anders uitzien dan 25 jaar geleden. Die trend is allang ingezet. Ook de gewone, dagelijkse boodschappen kun je online kopen en dat zal de noodzaak om de binnenstad in te trekken verder verminderen. De winkels zullen dus iets extra's moeten bieden dan wat je als consument op het internet krijgt", zo zegt Vos

"Dan spreek je over beleving, gevoel, plezier, proeven, passen. Je zult combinaties krijgen van online winkels met lokale vestigingen. De horeca zal in de binnenstad een nog belangrijkere rol gaan spelen. Dat zijn plekken waar je elkaar ontmoet en wat kunt drinken - en dus waar je die meerwaarde vindt. De uitdaging is om die beleving op straat en in de winkels te creëren. Het onderscheidend vermogen gaat het verschil maken. Dus meer gespecialiseerde winkels."

Unieke maat
Vos toont zich optimistisch. Ten eerste vanwege de bevolkingsgroei vanuit de Bloemendalerpolder en ten tweede vanwege onze unieke binnenstad. "We hebben eigenlijk alleen kleine winkelpanden. Dat is een nadeel omdat we daardoor hier geen trekkers als Action zullen krijgen, maar tegelijkertijd is het juist een groot voordeel, omdat de Weesper maat beter past bij de beleving die je wilt creëren."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant