Het zaterdagelftal kon de eer voor FC Weesp wel hoog houden.

Kans dat FC Weesp degradeert wordt groter

WEESP - De kans wordt met de week groter dat het eerste zondagelftal van FC Weesp gaat degraderen. Terwijl de Weespers een week geleden nog goede zaken deden met een zege tegen FC Abcoude, was het afgelopen weekend weer bar slecht. De Weespers verloren kansloos met 3-1 van Zilvermeeuwen.

FC Weesp had afgelopen weekend in de jacht naar klassebehoud een goede slag kunnen slaan doordat de concurrenten tegen elkaar speelden. FC Weesp bleek echter al snel kansloos. De tegenstander kende geen enkel probleem met het spel van de met vlagen onbeholpen spelende Weespers. FC Weesp keek al na een half uur tegen een 3-0 achterstand aan en kon daarmee een goede afloop al snel vergeten. Voor rust kon Marcin Kmiecik met een treffer wat terugdoen. Doordat de tegenstander vlak daarna vergat een strafschop te benutten, bleef het toch nog een beetje spannend. Na rust speelde FC Weesp stukken beter dan daarvoor. Er werd veel meer vechtlust getoond. Echt goede kansen bleven echter achterwege. De beste kans was nog voor Wouter Spanjerberg: een kopbal van de Weesper werd nog maar net gered. Aan de andere kant kreeg de tegenstander nog wel een paar goede kansen, maar FC Weesp-doelman Arno Copier redde keer op keer knap.

Met nog twee duels te gaan wordt het nog even afwachten of FC Weesp het nog redt. Komend weekend treffen de Weespers concurrent Pancratius dat met twee punten meer een plaats hoger staat. Dan moet er gewonnen worden om kans te houden op klassebehoud.

Zege zaterdagelftal
Het zaterdagelftal van FC Weesp telt af naar de play-offs. Afgelopen weekend speelde het team het voorlaatste 'normale' duel: er werd met 2-1 gewonnen van streekgenoot SV Diemen. FC Weesp was al zeker van de derde plaats.

FC Weesp was vooral voor rust een stuk beter dan SV Diemen. De Weespers kwamen op een 2-0 voorsprong te staan door doelpunten van Lesley Las van Bennekom en Casper de Gooijer. FC Weesp leek vervolgens af te stevenen op een afgetekende zege, maar vergat meer doelpunten te maken. SV Diemen scoorde nog een tegentreffer en daardoor werd het duel nog even spannend. FC Weesp kon echter standhouden.

Voetbalsters te sterk
De voetbalsters van FC Weesp hebben afgelopen weekend zonder problemen gewonnen van Roda '46. De Weesper voetbalsters waren met 0-3 te sterk.

FC Weesp startte zwak en kon amper kansen creëren. De tegenstander speelde echter nog zwakker, waardoor FC Weesp steeds beter was. Dat gold zeker na de eerste fase van het duel: FC Weesp rechtte knap de rug en speelde steeds beter. Dat leverde voor rust al doelpunten op. Grote naam aan de kant van de Weespers was Robien Lorent: de aanvalster zette FC Weesp na de eerste helft met goals op 0-3. Na de rust zakte FC Weesp terug. De tegenstander mocht meer het spel maken en kreeg enkele kansen, maar FC Weesp kon haar doel schoonhouden. Zelf kreeg het nog twee goede kansen om de score nog verder op te hogen, maar er werden geen goals meer gemaakt.