FC Weesp gedegradeerd naar derde klasse

WEESP - Het zat er het hele jaar al aan te komen en afgelopen weekend was het zover: FC Weesp degradeerde naar de derde klasse. De Weespers verspeelden hun laatste kans op klassebehoud en verloren fors met 1-6 van concurrent Pancratius.

FC Weesp startte goed en speelde vooral voor rust sterk. Er waren zelfs wat kansjes om op voorsprong te komen, maar de scherpte ontbrak aan de kant van de Weespers. De tegenstander kon voor rust wel een voorsprong pakken, maar FC Weesp kon de schade op het laatste moment repareren. Na de rust leek het er heel even op dat FC Weesp door kon stoten en de tegenstander ging verslaan. FC Weesp vergat echter te scoren. Nadat de tegenstander wel twee keer raak schoot was het geloof op een goede afloop voor de Weespers weg. FC Weesp probeerde het nog wel, maar kon geen potten meer breken.

FC Weesp voetbalde zes jaar tweede klasse en zal volgend jaar dus weer moeten proberen om terug te komen. Komend weekend speelt FC Weesp nog een laatste duel. Dan treffen de Weespers Legmeervogels, de nummer één van het klassement.

Zaterdag laat het lopen
Het zaterdagelftal van FC Weesp heeft afgelopen weekend verloren van het lager geklasseerde BZC'13. De Weespers kwamen met 6-2 tekort.

Dat FC Weesp verloor was geen wonder. De Weespers lopen momenteel warm voor de play-offs om te kunnen promoveren en spaarden daardoor meerdere sleutelspelers om geen kaarten en blessures op te lopen. BZC'13 was de Weespers erg dankbaar en scoorde volop. De play-offs voor FC Weesp starten over twee weken. FC Weesp treft eerst Real Sranang. Als het deze ronde doorkomt vecht het met BVV'31 om een plek in de derde klasse.

Zege voor voetbalsters
De voetbalsters van FC Weesp hebben een overwegend goed voetbaljaar afgelopen weekend passend afgesloten. De Weesper vrouwen wonnen met 4-1 van 't Goy.

FC Weesp was het hele duel beter dan de tegenstander, maar kwam pardoes op achterstand te staan toen een speelster de bal achter de verkeerde keepster werkte. Tess Brunekreef kon het foutje met een goal voor rust nog goed maken. Na rust bleef FC Weesp sterk doorgaan. Een hattrick van Sanne van Dalen zorgde ervoor dat FC Weesp afgetekend won.