Afbeelding

'Voor 'The Bodyguard' moest ik het draaiboek zelf maken'

Algemeen

WEESP - De musical 'The Bodyguard' is dé musicalhit van dit seizoen. Lisette Tates (38) uit Weesp heeft hem al bijna 200 keer gezien. Ze is namelijk voorstellingsleider bij Stage Entertainment en daarom nauw bij de productie betrokken.

In het WeesperNieuws deze week een interview met haar. 

Jij kunt 'I will always love you' waarschijnlijk niet meer horen?
"Jawel hoor! Het zijn allemaal mooie liedjes, dat scheelt."

Wat doet een voorstellingsleider?
"Je kunt mijn functie misschien nog wel het beste vergelijken met de dirigent van een groot orkest. Ik stuur - met een headset - alle technici aan: zaallicht uit, aankondiging instarten etc. Voor 'The Bodyguard' heb ik het draaiboek zelf gemaakt, want deze voorstelling heeft Stage Entertainment zelf ontwikkeld. Van scène naar scène maak ik dan een technische vertaling. Voor bijvoorbeeld 'Jersey Boys', een bestaande productie, kon ik het draaiboek uit Londen gebruiken, dat ik alleen maar hoefde aan te passen."

Welke opleiding heb je gedaan?
"Na afronding van de heao-studie Commerciële Economie ben ik de post-hbo-studie Culturele Bedrijfsvoering aan de Theaterschool gaan doen. Ik kon stage lopen bij 'Chicago'. Zo ben ik bij Stage Entertainment terechtgekomen. Ik heb inmiddels aan vele producties meegewerkt: van 'Saturday Night Fever' en 'Mama Mia' tot 'Dirty Dancing' en 'Miss Saigon'."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant