De leerlingen van 3 havo luisterden aandachtig naar ontwikkelaar Robert Willemse
De leerlingen van 3 havo luisterden aandachtig naar ontwikkelaar Robert Willemse

Ontwikkelaars nodigen leerlingen uit

Algemeen

WEESP - 90 leerlingen van het Vechtstede College hebben van de ontwikkelaars van de nieuwe wijk Weespersluis een presentatie gekregen.  Niet alleen heel leerzaam voor de leerlingen, maar ook een kans om zich te oriënteren op de vele vakgebieden die een rol spelen bij de totstandkoming van zo'n nieuwe wijk. 

Afgelopen week ontvingen de ontwikkelaars van de nieuwe wijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder zo'n 90 leerlingen van het Vechtstede College. De leerlingen van 3 havo luisterden geïnteresseerd naar wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van een gebied, waarin zowel een woonlandschap als een omvangrijk natuur- en recreatiegebied een plaats krijgt.

De leerlingen waren verdeeld over groepen van circa vijftien personen. Niet alleen waren ze op het projectbureau in het stadskantoor te gast, ook op de locatie zelf waren zij van harte welkom. Daar vertelde een deskundige hen meer over grondverbetering en waterhuishouding. Aan de hand van de informatie die zij hebben gekregen, gaan de leerlingen van het Vechtstede College nu zelf aan de slag. De opdracht: ontwerp het centrumgebied van Weespersluis.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant