Jamy Snel met broertje
Jamy Snel met broertje
Video

"Toen ben ik er achteraan gesprongen."

Algemeen

WEESP - "Hij wilde de bocht maken, maar dat lukte niet." De 14-jarige Jamy Snel is dinsdag zonder aarzelen in het water gesprongen om een kleuter te redden. Dat gebeurde op de Korte Stammerdijk, ter hoogte van molen 't Haantje.

Het jongetje was Smal Weesp in gefietst. Zijn moeder was daarbij, maar niet in staat om te handelen. De dappere Weespse dook het jongetje achterna en slaagde erin hem veilig op de kant te krijgen. De moeder was uiteraard ontzettend dankbaar.

Buurtbewoners die het zagen gebeuren zijn vol lof over de onverschrokken reactie van de tiener. Ook het nieuwsbericht op onze site en Facebookpagina leidden tot reacties als 'Topper', 'Heldin' en 'Super gedaan Jamy!'. Jamy zelf blijft er nuchter onder. Ze was op weg naar school toen ze het ongeluk zag gebeuren en het jochie achterna dook: "Hij was heel bang en huilde. Toen we veilig op de kant waren en anderen hem overnamen ben ik naar huis gegaan om droge kleren aan te trekken. Ik wilde niet te laat op het Casparus College zijn."

RTV NH sprak de dappere Weespse:

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant