Afbeelding

Schapen mogen grazen op schans

Juridisch

WEESP - Weesp mag schapen laten grazen op de schansen. De voorzieningenrechter heeft het bezwaar van de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp afgewezen. 

De gemeente meldt dat maandag 20 juni de schaapskudde in Weesp arriveert voor het eerste rondje over de schans. De eerste week is de herder iedere dag aanwezig om vragen te beantwoorden en de schapen te begeleiden. "Bewoners kunnen bij
de herder terecht als zij meer willen weten of gewoon even komen kijken naar de tijdelijke bewoners van de schansen", aldus de gemeente.

Rechtszaak
De gemeente en de faunastichting liggen al lang met elkaar in de clinch over het maaien van de schansen. Begrazing is een mooie oplossing, vindt de gemeente. De Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp vroeg de rechter de komst van de schapen te verbieden zolang er nog een rechtszaak over het maaien op de schansen loopt. De rechter heeft dat verzoek nu dus afgewezen.

Herder
De gemeente wilde eigenlijk al op 23 mei met de schapen aan de slag. Op de gemeentelijke website staat onder andere: "Onder begeleiding van een herder en in overleg met een ecoloog worden de zones bepaald en de periode dat de schapen verblijven op de verschillende delen van de schansen. Het kan dus zijn dat de schapen sneller over de ene schans heen gaan dan een andere schans. Dit heeft te maken met het seizoen, de weersomstandigheden en de soorten flora en fauna die er aanwezig zijn."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant