Afbeelding

Inbraken en pogingen houden aan

Politie

WEESP - Net als vorige week meldt de politie een opvallend hoog aantal (pogingen tot) woninginbraken.

Uit een huis aan de Middenstraat is vrijdag antiek gestolen. Er was volgens de politie geen braakschade te zien, waardoor het vermoeden bestaat dat de dief is binnengekomen door met een stukje plastic 'te flipperen'. Het brengt de politie ertoe nog eens onder de aandacht te brengen dat het goed afsluiten van de deur, op slot draaien dus, een belangrijke gewoonte moet blijven.

Uit een woning aan de Hugo de Grootlaan zijn diverse spullen gestolen na een inbraak op donderdagmiddag. Het alarm ging af om 13.30 uur, nadat er aan de achterzijde een raam was ingegooid.

Drie jong ogende knapen probeerden zaterdagnacht via de achterdeur een woning aan de Slijkstraat binnen te komen. Dat mislukte. Omwonenden zagen dat een van de gasten een jas of trui met blauwe capuchon droeg, terwijl een van de anderen een donkere huidskleur heeft.

Skoda
Aan de Van Houtenlaan is vrijdagnacht ook geprobeerd in te breken via een achterdeur.

Aan de Rembrandt van Rijnstraat hetzelfde verhaal. Hier zagen omwonenden een ongeveer 40-jarige man de tuin inlopen en later weer uitlopen. Hij stapte in een donkere Skoda. Zijn uiterlijk werd omschreven als "Oost-Europees" en hij droeg een gestreepte polo.

Bij een woning aan het Meeuwenveld is maandagavond een toiletraam ingeslagen. Ook dat is vermoedelijk een poging tot inbraak geweest.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant